Dragostea si femeia Balanta

 Un copil mi-a pus cindva o intrebare dificila: "De ce doamenele poarta pantaloni si barbatii folosesc colonie frumos mirositoare?", a vrut el sa  stie. I-am raspuns la repezeala ca sa nu mai aiba  timp sa se gindeasca  la alte ghicitori: "Pentru ca in fiecare femeie exista o mica parte care e masculina si in fiecare barbat are o particica feminina."

Acest lucru e valabil, mai mult sau mai putin pentru toate zodiile, dar Balantei i se potriveste perfect. Chiar si in cel mai viril si aspru barbat din Balanta poti gasi o urma din sexul opus, iar Venus are grija sa joace aceeasi festa si femeilor zodiei.

Nativa poate fi delicata ca un iepuras alb, pufos, si poate vorbi cu voce soptita, blinda, dar extrem de convingatoare. Se poate imbraca in matasuri si dantele, iar parul ii poate mirosi a cele mai dulci parfumuri. E posibil chiar sa arate ca o papusica pe care o poti ridica cu o singura mina (desi un ascendent in Taur sau Sagetator o poate face sa fie ceva mai grea).

Dar cu toata feminitatea ei, manierismele dragalase si gratia adorabila, acesta fata poate purta o pereche de pantaloni cu surprinzatoare lejeritate, iar pantalonii ii vor veni chiar bine. Mintea ei va avea o logica de-a dreptul masculina si iti va face fata cu succes in orice fel de discutie.

E posibil chiar sa te intreaca uneori, desi latura feminina a Balantei e prea subtila ca sa te lase sa te prinzi ca e mai desteapta ca tine pina nu se vede trecuta cu bine de luna de miere. in timpul "sezonului de imperechere" va avea grija sa nu te bata la sah, dar nu-si va ascunde la nesfirsit inteligenta in spatele acelor gropite dragalase. Pina la urma, vei vedea desfasurindu-se in toata splendoarea ei acea forta a mintii ei.

Majoritatea femeilor din Balanta vor scoate la iveala acel spirit sclipitor ori de cite ori se va aborda un subiect care ofera cea mai mica sansa de controversa. Poate fi orice, de la felul in care-ti porti gulerul la camasa, pina la motivul pentru care nu reusesti sa obtii o marire de salariu. (in ultimul caz, va considera ca e partial vina ta si partial a sefului tau. La Balante lucrurile se echilibreaza intotdeauna).

Daca refuzi sa musti momeala, va discuta singura in contradictoriu. O fata din Balanta poate stirni o astfel de discutie singura, o poate continua si chiar sfirsi de capul ei. Singura ta contributie poate fi ceva de genul "Dar de ce?" sau "N-as prea crede", dar asta e tot ce-i trebuie pentru ca ea sa -ti ofere un monolog stralucit, care poate sa dureze mai mult de o ora.

Insa pe tot parcursul lui, probabil ca vei fi topit de incintare, coplesit de farmecul ei. cam la fiecare trei propozitii iti va oferi zimbetul acela delicios si tu vei ajunge sa-ti schimbi parerea la fel de usor cum isi schimba ea sexul arogindu-si prerogativele barbatesti si transformindu-se apoi rapid din nou in iepurasul adorabil dupa care esti topit. Te va convinge cu o logica pura ca un cristal. Nu vei pierde nimic, cu exceptia mindiriei tale, dar nu-i vei duce dorul prea tare, caci vei fi sub vraja zimbetului blind, venusian. in plus, de obicei are dreptate, caci deciziile ei sint la fel e bine cintarite ca cele ale Curtii Supreme de Justitie.

Aceasta femeie nu are nevoie de prea multe incurajari ca sa se lanseze intr-o comparatie verbala intre doua puncte de vedere, oricare ar fi acestea. Un an electoral ii va oferi ocazia perfecta ca sa-ti exerseze talentele retorice si argumentatia logica. Ea poate fi o activista politica exceptionala, o data ce s-a hotarit care candidat are dreptate.

Trecind peste inclinatia tipica a Balantei de a cintari totul de doua ori, ca sa se asigure ca n-a omis nimic, nativa poate fi o femeie si jumatate pentru un barbat interesat de o idila sau de companie, sau de amindoua. Tendinta ei de a contrazice e de fapt bazata pe o dorinta sincera de a lua o decizie impartiala. Lucrurile ar putea sta mai rau. Macar ea nu-si inventeaza propriile reguli pe parcurs si nici nu sfideaza cu incapatinare orice logica, refuzind sa asculte vocea ratiunii, ca femeile din alte zodii. si-apoi, majoritatea opiniilor ei sint prezentate cu diplomatie si tact, ceea ce indulceste pilula intr-un anumit grad.

S-ar putea sa te cam plictiseasca digresiunile ei pe teme marunte, insignifiante, dar, cind va fi vorba de ceva important, vei aprecia eforturile ei de a fi corecta si capacitatea ei de a judeca nepartinitor, cintarind toate aspectele subiectului. Alte femei vor azvirli in stinga si-n dreaptea opinii care reflecta, de fapt, firea lor, fara sa le pese prea mult de ce crezi tu sau de un raspuns cinstit. Pentru o Balanta , opiniile personale nu exista . Parerea ta merita tot atita respect ca a ei pina la luarea unei decizii finale, pe baza fisurilor din esafodajul argumentelor ei, al tau si al tuturor filozofilor.