Dragostea si barbatul Capricorn

E inconjurat de un zid pe care l-a construit singur. E timid, dar puternic si dur. E placut, dar are o ambitie feroce. Ca si legendarul cowboy, barbatul din Capricorn pare sa prefere singuratatea. Nu e asa. Nu chiar.

In adincul inimii lui, Capricornul tinjeste dupa adoratie. I-ar placea la nebunie sa incinte multimile cu acrobatii nebunesti la trapez. in visele lui cele mai ascunse, acest nativ e un romantic incurabil, dar Saturn ii infrineaza pornirile naturale cu o mie de lantturi. Severa planeta a disciplinei ii dicteaza un comportament calm, actiuni practice si intentii serioase. Aceasta e crucea lui si deseori e foarte greu de purtat. Uneori isi va masca frustrarea bruscindu-i pe cei din jur, iar alteori te va ului cu un umor neasteptat, surprinzator, desi acesta va fi intodeauna in stil ironic, persiflant. Dar, se stie, asta e cel mai amuzant stil de umor si Capricornii pot fi de-a dreptul spumosi cind sint spirituali si jongleaza cu glumele seci.

Ia un barbat Capricorn echilibrat si de incredere, ia-l la bani pe marunti si vei gasi in interiroul lui un visator blind si vesel, care tinjeste sa simta vintul libertatii in plete si e imbatat de parfumul dulce al complimentelor, care e flamind de aventura si emotii. Sint extrem de putini aceia care pot elibera acest suflet singuratic din inchisoarea lui secreta.

Probabil ca ai ajuns deja sa te gindesti ca tipul din Capricorn ar fi un profesor grozav dar un iubit jalnic. Tocmai ai hotarit ca ai prefera sa-l vezi presedinte decit linga tine la altar. ti-a creat impresia unui barbat care ar prefera sa-si vada numele la rubrica sociala decit in jurnalul tau. Acum descopeeri ca are o inima la fel de calda si prietenoasa ca un foc de lemne intr-o noapte de iarna. stiu, esti entuziasmata, dar asteapta o clipa inainte sa te repezi sa-i rupi trei coaste stringindu-l in brate si sa astepti sa te duca in al noualea cer. Surprizele pe care le-am descris mai sus fac parte din fiinta lui interioara. Va fi incintat si impresionat daca le vei ghici prezenta, dar ele sint bine ascunse. Nu prea sint sanse sa lase vreodata acele vise nebunesti sa evadeze si sa o ia razna. E de-ajuns sa stii ca sint acolo. Nu te astepta sa-ti vezi capricornul zburdind descult printre margarete. Nu poti schimba personalitatea lui esentiala, saturniana.

insa poti ride la povestirile lui cu ciini pina cind aduna sufucuent curaj sa-ti spuna altele, mai sofisticate. Poti face aluzii cum ca ai impresia ca sub atitudinea lui conserbatoare sint ascunse focuri innabusite pina cind va avea suficienta incredere incit sa lase sa izbucneasca la suprafata o flacar, doua. Poti sa-i spui ca visele lui ti se par mai vii decit ale celorlalti, pentru ca nu exista vis mai sclipitor ca cel transpus in realitate, incurajindu-l astfel sa viseze si mai mult. intr-o buna zi, va ajunge in virful muntelui sau, iar tu vei fi alaturi de el, plina de mindrie pentru hotaritul tau Capricorn si bucuroasa ca ai crezut in visele lui pragmatice.