Cum cuceresti barbatul Pesti

Exista unii Pesti, cu infleunete mercuriene, care vorbesc foarte repede, fluent si mult. Dar neptunianul tipic vorbeste incet, gindeste cu grija si incearca sa nu-si bage nadul unde nu-i fierbe oala, chiar daca e permanent bombardat cu problemele prietenilor, rudelor si vecinilor. Acestia dau navala la el pentru ca stie sa asculte cu mare arta.

Te vei trezi tentata sa-i destainui micile tale griji, provocate de feonul stricat, de sinzita tatalui tau si de salariul prea mic, dar incearca sa te abtii. Ultimul lucru de car are nevoie un sot sau iubit din Pesti e sa i se verse in brate noi necazuri. Altii ii fac asta toata ziua. Ar nevoie sa se simta usurat alaturi de tine. Cei din jur nu-si dau seama decit rareori ca firea neptuniana e atit de receptiva incit absoarbe toate sentimentele din jur, bune sau rele, luminoase sau intunecate.

Viata unui burete emotional si spiritual poate fi foarte epuizanta pentru psihic. insusi faptul ca e sensibil inseamna ca resimte acut fiecare emotie a celor care i se confeseaza. Acesti oameni au deseori nevoei de lungi perioade de odihna.

Sufletul lor trebuie sa fie lasat singur uneori pentru ca briza proaspata sa aline ranile acelor probleme straine lui si sa-i readuca individualitatea proprie, calma si pura. Asa ca nu purta niciodata pica barbatului tau Peste pentru momentele cind se cufunda in tacere. Are nevoie vitala de ele. Daca are chef sa se plimbe sau sa fie singur, lasa-l sa plece. Prea multa intimitate poate strica frumusetea iubirii neptuniene. Aceasta are nevoie de spatiu ca sa creasca neingradita.

Nu uita ca nativul e sensibil si poate fi ranit usor. Timiditatea lui e cauzata de faptul ca e dureros de constient de propriile limite, oricare ar fi acestea, si le resimte acut. El are nevoie sa stie ca virtusile lui sint cunoscute si apreciate de cineva pentru care el simte admiratie. De tine. nu te abtine niciodata de la a-l incuraja.

S-ar putea sa incerce sa faca yoga, su sa il tenteze religia buddhista sau alte credinte oculte si probabil ca va interesat de astrologie, numerologie si chiar reincarnare. ca si Scorpionul, el s-a nascut cu o intelegere deosebita pentru principiile ezoterice si aceste lucruri ii sint de obicei benefice. il ajuta sa-si pastrze echilibrul emotional si ii asigura o ancora pentru imaginatia lui bogata

Pesti se mai supara uneori, dar furia lor nu e aproape niciodata violenta, nici de durata. cind trece, apele devin din nou calme si viata e la fel de pasnica asa cum era inainte. Unii nativi mai tipa si fac scandal prin casa, dar sint inofensivi. Acestui barbat ii e aproape imposibil sa muga de furie, ca taurul, de exemplu. Vezi cit esti de norocoasa?

Desi el e dificil de inteles, Pestele nu are nici un fel de problema in a vedea limpede toate subtilitatile celor din jur. E greu sa-l pacalesti, caci citeste oamenii ca pe niste carti deschise. Dar el te poate pacali cind isi pune mintea sa faca asta, din cauza unei ciudatenii a lui care il face sa tina mortis sa-si ascunda de ochii curiosi propriile lui chestiuni personale.

Unii merg cu aceasta trasatura pina la paranoia. Al tau poate ca nu e chiar asa, dar s-ar putea sa te trezesti ca-ti spune uneori ca a fost la curatatorie cind de fapt a coborit sa-si ai tigari. de ce? Nimeni nu stie. Nici macar el. E genul de minciunica alba care pare sa-i incinte pe Pesti (si pe Gemeni). cita vreme poarta chiloti rosii si lumea crede ca poarta chiloti verzi, el se simtre in siguranta, cumva. Daca asta il facwe fericit, lasa-i micile lui mistere. Ce rost are sa faci tam-tam?

Chiar daca stii ca n-a fost la curatatorie fiindca l-ai vazut la tutungerie cu ochii tai, intreaba-l daca ii sint gata pantalonii. cind iti spune ca i s-a spus ca nu vor fi gata pina luni, fa o remarca de genul "Greu se mai misca si astia" si renunta la subiect. Ar putea avea obiceiuri mult mai proste decit un pic de amagire, la care probail ca apeleaza doar ca sa-si pastreze in forma imaginatia colorata.

N-ai sa ai parte de izbucniri zguduitoare de gelozie. Sau daca il apuca sentimentul verde, el e un actor atit de bun incit nu vei observa. Dar, cu toata firea lui poetica si tandra, e barbat, asa ca, la urma urmelor, se va astepta sa-i fii fidela. insa s-ar puta sa fie nevoie sa-ti controlezi tu gelzia, caci el are prieteni apropiati de ambe sexe si le va fi alaturi, uneori la orele cele mai ciudate, in toiul noptii, daca au nevoie de el. Daca esti genul violent de posesiv, cum ar fi o femeie din Berbec sau Leu, fa bine si cauta-ti alt partener

Peste admira frumusetea si s-ar putea ca uneori sa-i mai ramina ochii lipiti de o pereche de picoare frumoase. Dar cu putin efort suplimentar poti sa-i limitezi la atit admiratia si rasplata ta va fi un sot blind, care e atit un amant romantic, cit si un companion cu care poti vorbi despre absolut orice.

Cind pasele singuratice il fac sa se posomorasca, arunca-ti sortul intr-un colt, pune pe tine o rochie galbena si un zimbet de milioane, cumpara bilete la un spectacol sau un film vesel si scoate-l astfel pe nesimtite din perioad de mohorala.

Pestii sint deosebit de vulnerabili la sugestie. S-ar putea sa te izbesti de oarece obstacole daca incerci sa-l faci sa fie econom si sa manevreze banii cu precautie. Va invata, in timp, dar nu strica totul aruncind tu cu banii pe fereastra. El are nevoie de un exemplu de urmat. E uimitor cit de bine functioneaza principiul "fa ca mine" la Peste. Asta daca exemplul e oferit de cineva apropiat lui, o persoana pe care o respecta.