Dragostea si barbatul Sagetator

Nu vreau sa te descurajez, dar barbatii din Sagetator au un obicei bizar. Se arunca pe un cal alb si pornesc in galop pe strazi fluturind o sabie in apararea unei cauze. Apoi mai au o idiosincrazie. Fac tumbe ca niste clovni la circ, amestecindu-se printre elefanti si personaje bizare, cum ar fi femeia cu barba, infulecind veseli vata de zahar.

Acest specimen poate fi capturat folosind anumite manevre. dar mai intii trebuie sa-l dai jos de pe calul alb, sa-l scoti dintre elefanti si, desigur, femeia cu barba trebuie sa dispara si ea. Cauzele si circul nu prea mai lasa loc pentru o viata de familie, ca sa nu mai vorbim de plimbari sub clar de luna.

|nca din start ai un atu. Sint atit de multi Sagetatori care galopeaza si fac tumbe prin viata, incit vei avea de unde alege. Entuziasmul idealist si curiozitatea unui barbat din aceasta zodie sint contagioase. Sigur, uneori exuberanta lui inocenta poate scapa de sub control. De exemplu, te poate arunca in sus ntr-un moment de incintare nebuneasca, impetuoasa, ca apoi sa uite sa te prinda.

Aproape intotdeauna e inconjurat de o multime de oameni. asta e un alt obstacol. Va trebui sa-ti faci loc cu coatele prin multime ca sa ajungi linga el. Dar nu fi pesimista, caci acest barbat e un optimist incurabil. daca dusmanii lui i-ar trimite o cutie cu balega, el nu s-ar simti jignit, ci ar crede ca au uitat sa-i trimita si calul.

Acest gen de optimism poate fi periculos. De fapt e vorba despre incredere oarba, articol din care Sagetatarul are depozite uriase. Acest lucru il face sa aiba incredere naiva in orice si oricine, asa incit
cautarea unui scop inalt spre care nimeni n-a mai indraznit sa tinda (sau nimeni n-a mai avut atita lipsa de realism incit sa incerce -l atinga).

Totusi, el nu e un visator cu capul in nori in sensul strict al expresiei. Visele lui sint intotdeauan supuse scrutinului logic si inteligent al lui Jupiter, precum si curiozitatii lui. Daca aceste vise supravietuiesc cercetarii lui minutioase dar oneste, inseamna ca sint probabil pe atit de practice pe ct sint de nebunesti, chiar daca lumea nu e pregatita pentru ele.

O data ce a hotarta ca exista o sansa sa le ndeplineasca, nativul si scoate oalele cu vopsea si pensulele si ncepe sa le coloreze cu cea mai vie si curajoasa imaginatie pe care ai vazut-o vreodata. Dar capetele patrate stau totdeauna la pnda pregatite sa calce in picoare ideile progresiste si sa le nabuse nainte de a avea ocazie sa-si dovedeasca validitatea.

Imaginatia lui nesfrsita l poate face sa se prabuseasca. Dar norocul are grija sa l salveze exact la timp. Acest barbat e de obicei atit de norocos incit e de-a dreptul dezgustator si ar trebui arestat. Daca s-ar duce in munti si s-ar ntoarce un un sac de pietre care s-ar dovedi a nu fi aur, el ar plnge un timp, dupa care ar descoperi ca pietrele alea sint minereu de uraniu.

Daca te apleci sa culegi chestia aceea lucioasa de lnga gura de canal, te vei trezi in mna cu poleiala de la o lama de guma. Daca se apleaca el, se va alege cu o bucatica din diamantul Hope, scapat pe jos de Harry Winston cind a ridicat mna sa cheme un taxi.

Cu asa noroc, e si firesc sa fie optimist. Binenteles, mai sint si zile cind piatra e doar o piatra si poleiala e doar polieala, dar Sagetatorul tipic si revine rapid dupa astfel de lovituri zdrobitoare. La fel stau lucrurile si in dragoste pentru jupiterian. E norocos. Cind nu e, isi revine foarte repede. Singurul lucru pe care nu-l accepta e lipsa de sinceritate, dar cam atit. De aceea are atit de multi prieteni si cunoscuti care-l simpatizeaza.

El priveste dincolo de exteriroul oamenilor, cautind valorile reale, intrinseci. Nu ca n-ar avea dusmani, dar sint mult mai putini decit cei pe care ii au alte zodii. Cei care s-au simtit lezati de remarcile lui directe se vor uita urit l el si le va veni sa-l stringa de git, dar de obicei le trece si isi dau seama ca intentiile lui sint inofensive. Barbatul din Sagetator pacatuieste prin lipsa de tact si de consideratie, dar niciodata prin cruzime voita.

Probabil ca ai vazut deja ca vorbirea lui e la fel de directa ca si traiectoria sagetii lui simbolice. Poate spune lucruri absolut scandaloase, dar daca esti indragostita de el va scapa nepedepsit. Dar vei avea tot dreptul sa te simti jignita cind un Sagetator pe care abia l-ai cunoscut se va uita la tine cu ochii lui stralucitori, plini de viata si ti va spune ca esti exact genul de femeie pe care un barbat si-ar dori-o drept amanta.

Tocmai cind te pregatesti sa-i tragi vreo cteva posete in cap, va arbora o expresie inocenta, ca de baietel, si-ti va explica plin de candoare dezarmanta ca in Evul Mediu regii si aristocratii facaeu casatorii de convenineta, asa ca sotiile lor erau de obicei urte si plicticoase. Dar amantele lor erau frumoase si inteligente, fete pe care si le-ar fi ales pentru a le fi sotii daca regulile ar fi fost altele. A citit despre asta, pentru ca l-a interesat ntotdeauna perioada respectiva.

Probabil ca te vei calma si chiar te vei umfla putin in pene. Pe deasupra, vei fi si impresionata. Citi barbati petrec ore in sir citind carti de istorie fara sa fie obligati de cineva? S-ar putea chiar sa fie un geniu! Ia gindeste-te! Ai putea deveni sotia unui intelectual. Gresit!

Ai putea ajunge amanta unui intelectual. Fiind deja topita dupa mintea lui, nu-ti dai seama ca e pregatit sa atace in forta din clipa in care ai reactionat pozitiv la propunerea lui initiala (si nu-ti nchipui nici o clipa ca a fost o remarca intimplatoare si nu o propunere!).

Sigur, nu orice femeie va accepta o explicatie atit de cusuta cu ata alba pentru niste avansuri atit de evidente. Dar nu conteaza. Chiar si dupa ce victima are o izbucnire indignata, se intorc la Sagetator devenind din nou prieteni apropiati dupa ce le trece furia. Asta ar trebui sa-ti dovedeasca in ce pericol urias te afli alaturi de acest tip atit de inofensiv in aparenta. Cu zimbetul acela larg, candid, naiv, nu aduce nici pe departe cu un lup. Mai degraba cu seful unei trupe de cercetasi. Dar cind vine vorba de amor nu e deloc un cercetas si ar fi bine sa tii minte asta cind te invita intr-o expeditie pe munte.

Barbatul jupiterian isi traieste viata sentimentasa la nivel superficial, dar nu incearca niciodata sa ascunda acest lucru. (La urma urmelor, daca ti cureti din urechi pnza de paianjen a sentimentalismului, ai sa-ti amintesti ca a spus "amanta", nu "sotie"). Sagetatorul cauta legaturi amoroase superficiale, ntmplatoare. Uneori ajung sa fie atit de ntmplatoare incit sint de-a dreptul promiscue. Din cind in cind, aventurile unui arcas reusesc sa faca pina si un Scorpion sa roseasca. ªi aveti cuvntul meu ca Scorpionul nu roseste cu una cu doua...

Sa revenim la sinceritatea lui. E un subiect mult mai putin delicat. Daca experientele amare ti-au aratat cit de neserioase pot fi juramintele eterne ale barbatilor, te va bucura onestitatea lui. Nici nu vei clipi cind iti va spune cite legaturi amoroase a avut si ce asteapta de la cea cu tine, totul in cuvinte clare si logice.

Nu se va nsura daca va avea in mod constient vreo ndoiala in privinta parteneri sale, dar poate ajunge sa se implice ntr-o legatura care sa duca la ncurcaturi care vor culmina cu o cerere in casatorie, de obicei din partea fetei. in acest caz, o va rupe la fuga in directia opusa altarului, dar, fiind cam stngaci, s-ar putea sa se mpiedice si ea l va prinde nainte sa apuce sa ajunga prea departe.

In acest caz, jupiterianul se va gndi bine si va decide (complet ilogic) ca, daca l-a atras o anumita latura a ei (intelectul sau fizicul, nu conteaza care) va ajunge sa-i placa si cealalta. Va ceda, se va nsura si astfel va fi pregatit terenul pentru nca un divort tipic Sagetatorilor. forta ratiunii lui pare sa-l paraseasca in mod misterios atunci cind e prins ntr-o capcana sentimentala.

Femeile nteleg deseori gresit atitudinea Sagetatorului si cred ca relatia e mai serioasa dect este. Aceeasi atitudine a jupiterianului da uneori impresia ca vrea o legatura pasionala, cind el de fapt si doreste o prietenie superficiala, absolut platonica, sau vrea doar sa-si petreaca timpul cu o prietena e sex feminin.

De aici pot rezulta multe ncurcaturi cu rezultat negativ pentru arcas, dar cu norocul lui, majoritatea acestor ncurcaturi se sfrsesc cu bine. E clar ca acest barbat flirteaza tot timpul, dar nu vrea doar sex. i plac varietatea si stimularea intelectuala. Daca o femeie ncepe sa se agate de el ca un scaiete cind el nu voia dect sa se distreze, va ncerca sa treaca peste situatie dnd impreisia ca a fost doar o gluma.

Binenteles, ea nu va prinde poanta. Multi nativi sint acuzati ca fac avansuri tuturor secretarelor atragatoare sau oricarei fete frumusele pe care o vad. Ba, uneori, nu se abtin sa flirteze si cu batrnica din colt, de la chioscul de ziare sau cu politista care vrea sa-i amendeze. Sa fim seriosi! Nici un barbat ntreg la minte nu ar invita la o bere o politista aflata in timpul serviciului! Dupa ce-si termina tura, da! Asa ca vezi si tu de ce suspiciunile astea nefondate l enerveaza pe arcas. Daca e sa fim cinstiti, in majoritata cazurilor el nu facea dect sa fie prietenos.