Cum cuceresti barbatul Taur

Bineinteles, exista si parti mai putin placute intr-o legatura amoroasa cu un Taur - nu exista perfectiune. In primul rind, va trebui sa iti scoti de la naftalina comportamentul de doamna. Nici un astfel de mascul nu va suporta o femeie stridenta, masculina, cu limbaj de birjar si atitudine de dresoare de lei. Daca ai opinii la care tii foarte mult nu incerca sa i le bagi pe git si nici nu te lauda in public cu inteligenta ta.

In particular, el respecta o femeie inteligenta (desi pretuieste mai mult bunul simt), dar ai face mai bine sa-l lasi pe el sa fie desteptul din cuplul vostru atunci cind iesiti impreuna undeva. Fa-o, tu, pe emancipata in fata prietenilor lui si va avea una din urmatoarele doua reactii. Daca e un Taur primitiv (si nu ai idee ce multi sint din astia) probabil ca-ti va da un brinci, te va scutura, sau chiar iti va arde o scatoalca intr-un loc bine ales dupa ce ajungeti acasa.

Daca e genul mai sofisticat, se va inchide in el si va ramine asa toata seara, fara sa mai schimbe o vorba cu nimeni, pana cind te vei simti asa de prost incat iti vei dori sa te inghita pamintul. In plus, si prietenii vostri vor fi la fel de stinjeniti, asa ca seara voastra se va duce cam pe apa Simbetei. Primul tau impuls va fi sa dregi ce-ai stricat, dar tentativele de a-l inveseli si a-l scoate din starea lui incapatinata inainte de a-si face damblaua se vor dovedi absolut imposibile.

Mai mult, daca vei incerca sa-l tachinezi ca sa-l readuci pe linia de plutire nu vei face decit sa-l scoti din sarite si mai tare. Insista prea mult si-l vei transforma din Sfinx intr-un taur furios, care cu siguranta va da drumul unor "aprecieri" ce iti vor aprinde obrajii de rusine. Ori asa, ori va spune calm prietenilor: "Ma scuzati ca plec mai devreme, dar trebuie s-o tirasc acasa pe muierea asta cu gura ca o melita ca sa-i dau o lectie". Dupa o astfel de scena ai sa te ascunzi de toti cunoscutii saptamini in sir. Daca-l vezi intinzindu-se dupa haina, fa bine si pregateste-te si tu de plecare.

Un barbat Taur rareori isi va lasa femeia singura printre lupi, neprotejata, indiferent cit de tare l-a scos din sarite. O va lua cu el, de par, daca e nevoie. Asa ca nu te gindi ca vei ramine in urma ca sa te plingi prietenilor de el. Cind pleaca el, pleci si tu! si te-as sfatui din suflet sa-ti ceri scuze inainte de a ajunge acasa. El n-o s-o faca in veci. Nici alergatul la mama n-o sa-ti ajute.

Cat timp el e cel care plateste cheltuielile de intretinere, la el in pat ai sa dormi. Prima tentativa de "Plec la mama!" va fi probabil si ultima. Dupa un prim contact cu furia lui, parintii tai vor invata repede sa tina usa incuiata si sa te lase sa-ti rezolvi singura problemele. Barbatul Taur e foarte rabdator, dar nu se va lasa calcat in picioare. insa nici nu ii va placea sa fie sufocat de o femeie ca o iedera. E prea practic si isi iubeste prea mult libertatea ca sa-i placa o femeie care se agata de el ca scaiul si plinge din nimic. Nu-l deranjeaza ca partenera sa aiba ceva temperament si vioiciune.

Cu un zimbet plin de amuzament detasat o va urmari cum zburda vesela in mod tipic feminin, asa cum urmaresti o pisicuta dragalasa si draga jucindu-se cu un ghem colorat. Cu conditia ca pisicuta sa stie ca, la un semn al stapinului, sa inceteze cu joaca si sa asculte vocea acestuia. Nimeni nu poate fi mai blind, mai bun si mai tolerant decit un barbat Taur, atunci cind nu-si simte amenintata masculinitatea. Ar face orice pe lume pentru femeia pe care o iubeste, mai putin sa o lase sa poarte ea pantalonii in familie. Poate ca uneori se poarta ca un urs stingaci, iar umorul lui e deseori grosier si ridicol, dar nu va fi niciodata luat de fraier.